Ergens anders goedkoper?

Spamcontrole: klik het zevende vakje aan

Elders goedkoper?

Otje van Potje van toen tot nu

Waar komt die rare naam toch vandaan?

De oprichter van het bedrijf, Otto ter Steege, was de jongste van een groot gezin van 11 kinderen. Hij werd daarom altijd Otje genoemd. Echte Rijssense gezinnen hebben bijna allemaal naast hun achternaam ook een bijnaam. De bijnaam van de familie ter Steege is ‘Potje’. Vroeger werd een persoon die niet al te lang van postuur was een potje genoemd. Denk hierbij aan de uitdrukking ‘kleine potjes hebben grote oren’. Een verre voorvader Ter Steege was blijkbaar nogal klein en daarom kreeg hij de bijnaam Potje.
Rijssenaren verklaarden Otto voor gek. Otje van Potje dat is toch geen naam om mee aan de weg te timmeren.

Maar Otto ter Steege zette door en kreeg gelijk. De opvallende naam van zijn zaak bleek uiteindelijk een gouden greep. Bij toeristen blijft de naam nog jaren hangen en als men in Rijssen de weg vraagt klinkt het al gauw: bij Otje van Potje linksaf.

Otto ter Steege begon zijn winkel in 1953 in een klein winkelpandje aan de Haarstraat. De totale oppervlakte bedroeg maar 20 vierkante meter. De handelswaar bestond in het prille begin voornamelijk uit ijzerwaren en gereedschappen. Maar al gauw werd het assortiment uitgebreid. Speelgoed en klein huishoudelijke artikelen werden toegevoegd.

In 1956 werd het voormalige cafe Schulz gekocht om daar het warenhuis verder uit te breiden. In 1971 werd het pand Haarstraat 170-172 gekocht. Hier werden toen de afdelingen tuinmeubelen en kampeerartikelen ondergebracht. Na diverse verbouwingen werden in 1985 meubelen aan het assortiment toegevoegd.

In 2010 is besloten om de verkoop te concentreren in het pand aan de Haarstraat 170. Hiertoe werd de zaak grondig verbouwd. In 2015 is besloten om te specialiseren in wonen, meubelen, verlichting en woonaccessoires. Een mooi groot eigen parkeerterrein voor de deur, ruime entree en sfeervolle presentaties maken dat het nu nog prettiger woon winkelen is bij Otje van Potje.