Ergens anders goedkoper?

Spamcontrole: klik het eerste vakje aan

Elders goedkoper?

Merken

Kleur

Materiaal

Prijs

Sorteren

Hanglampen

De hanglamp is een type lamp dat simpelweg aan het plafond wordt gehangen. Hoewel de hanglamp normaal gesproken boven de eettafel wordt gehangen, hoeft dit niet altijd het geval te zijn.  Normaal gesproken bevinden er gloeilampen of spaarlampen zich in de hanglamp, en zijn ze aan en uit te schakelen door middel van een lichtknop aan de muren. Bij Otje van Potje is er een breed assortiment hanglampen beschikbaar. De verschillen tussen de hanglampen in het assortiment zijn de afmetingen, de kleuren, het materiaal en het uiterlijk.

Waar dienen hanglampen voor?

Hanglampen dienen er in de 1e instantie voor om een ruimte van voldoende licht te voorzien. Hoe meer lampen er aan staan, hoe meer licht er aanwezig is in de kamer. Daarnaast is er ook een belangrijke secundaire functie van hanglampen, dat is namelijk het uiterlijk van een ruimte verbeteren. Verlichting boven de eettafel is dus niet alleen praktisch, maar kan ook erg sfeervol zijn. Omdat mensen bijna iedere dag tijd spenderen onder deze lampen (ontbijten, koffie drinken of dineren) , is het van belang dat er geschikte hanglampen aanwezig zijn in de bijbehorende ruimte.

Het uiterlijk van de hanglampen

Het uiterlijk van de lampen bij Otje van Potje is niet eenzijdig. Er zijn zoveel verschillende soorten beschikbaar, dat je zeker een tijdje bezig bent met het uitzoeken en vergelijken van de mogelijkheden. Allereerst zijn er veel verschillen in de hoogtes van de lampen. Hierdoor zijn er lampen die geschikt zijn voor hoge plafonds, maar ook voor lage plafonds.  Ook verschilt het aantal mogelijke lampen naast elkaar sterk van elkaar. Zo bieden we hanglampen aan met maar liefst 7 lampen, maar zijn er ook eenvoudige hanglampen met één enkele lamp beschikbaar.

Ook qua vormen en design zijn er vele verschillen. Zo zijn er hanglampen met een kegelvorm, sterrenvorm of bijvoorbeeld een ronde vorm.
De beschikbare merken die wij aanbieden zijn Feelings en Happy @ Home. Aangezien beide merken over een breed aanbod beschikken, raadden wij je aan om een keuze te maken op basis van het uiterlijk van de lamp, en niet op basis van het merk

Tips voor het ophangen van hanglampen

Bij het kiezen voor een hanglamp en het ophangen ervan zijn er een aantal aspecten die je kunt onthouden om je woonomgeving sterk te verbeteren. Denk er eerst bij na wat voor functie de eetkamer heeft. Is het een kamer waar alleen gegeten wordt, of is het ook een plek waar wordt gewerkt of veelvuldig wordt gelezen? In het tweede geval is het belangrijk een lamp te kiezen die de kamer duidelijk verlicht. Tevens is het mogelijk om een voor een hanglamp te kiezen met een dimmer, zodat je op elk gewenst moment de lichtsterkte kunt aanpassen.
De grootte van de eettafel is ook van belang bij het uitzoeken van een hanglamp. De vuistregel hierbij: “Hoe breder de tafel, hoe meer lampen er nodig zijn” . Het is cruciaal dat de gehele tafel voldoende wordt verlicht.

Daarnaast is de ideale hoogte van de hanglamp ook een belangrijk aspect. Tussen de 60 en 75 centimeter boven de eettafel kun je het beste gebruiken als richtlijn. Als de lamp lager hangt, zul je  last hebben van de lamp zelf (je kunt er tegen aan stoten) of is de verlichting te sterk.

Ten slotte hoort de hanglamp te passen bij de rest van het interieur. Een witte hanglamp past bijvoorbeeld goed bij een ruimte waar vooral basic kleuren worden gebruikt. Twijfel je welke hanglamp er het beste bij je ruimte past? Kom dan gerust een dagje langs, dan kan een van onze medewerkers je passend advies geven wat het beste kan.